Kim, Dax, Aidan en Kai

Dordrecht

28 maart 2020

Dax (34), Kim (31), Aidan (10), Kai (10maanden), Kat (14)

Wat is jullie baan?

Dax is op ZZPer basis manager bij een beleggings kantoor.

Ik zou in februari beginnen bij een Chinese werkgever. Dat ging toen op het laatste moment niet door, door uitbraak van Corona in Wuhan. Het was voor mij zo bizar dat een chinees virus zoveel invloed had op mijn leven. En moet je nou eens kijken. Maar hierdoor noodgedwongen thuis.

Kunnen jullie je werk nog uitvoeren?

Dax wel. Hij gaat elke dag naar kantoor en er zijn dan maximaal 3 personen. Daarna wordt hij afgelost door de avondmanager. Het is wel vreemde tijd voor beleggingen. De beurs gaat alle kanten op. Maar thuis werken is af en toe lastig met kleine kinderen in huis.

Vermaken jullie je een beetje thuis?

Jazeker. We hebben een schema en proberen daarnaast allerlei dingen te doen waar we normaal nooit aan toe komen. Zoals de scheikunde dozen uit te pakken en allerlei proefjes te doen.

Of koekjes bakken. Ik had alleen 3 maanden geleden alle vormpjes weggedaan. Want we hadden toch nooit tijd voor het bakken van koekjes! Oeps

Nog tips voor andere mensen om te doen bij veel thuis zitten nu?

We proberen zoveel mogelijk een normaal ritme aan te houden. S’ochtends douchen en aankleden, samen lunchen etc. Dit geeft nog een beetje gevoel van normaliteit. Ook zo creatief mogelijk om te gaan met koken en eten. We halen 1 keer in de week boodschappen bij de bakker, groenteboer en bakker op de reewegoost en verspillen niks. Daarnaast gaan we nergens voor de deur uit! Frisse neus halen we op het balkon of bij de voordeur.

Naar het overzicht